Festivalul Internațional de Folclor

„Muzici și Tradiții în Cișmigiu”

În cei 13 ani, festivalul s-a bucurat de participarea a 32 de țări, 25.000 de artiști naționali și internaționali, 870 de artizani, meșteșugari și artiști plastici din România și de un public de aproximativ 320.000 de spectatori.

Evenimentul își păstrează și în anul 2023 statutul de unicul festival internațional de folclor din Capitală și cel mai mare festival internațional de folclor din România. Datorită unui public aflat într-o continuă creștere, evenimentul se relochează, la cea de-a 14-a ediție, pe Șoseaua Kiseleff.

Festivalul se deschide sâmbătă, 17 iunie, cu parada costumelor populare și cuprinde program artistic pe scena festivalului, târg și demonstrații de meșteșug, zona gastronomică – Hanul Bucureștiului și activități pentru copii.

În cele două zile de festival, între orele 15.00 – 22.00, pe scena amplasată pe Șoseaua Kiseleff, vor interpreta vedete de muzică populară, ansambluri și orchestre cu istorie în valorificarea folclorului național, reprezentative pentru toate regiunile țării, dar și ansambluri internaționale, precum și minoritățile și comunitățile naționale care își prezintă cântecele, portul și dansurile tradiționale, într-un spectacol plin de culoare și diversitate. Ansamblurile internaționale invitate anul acesta reprezintă pe scena festivalului Bulgaria, Grecia și Turcia.

Festivalul internațional de folclor „Muzici și Tradiții în București” este organizat de Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București și face parte din rețeaua CIOFF – Consiliul Internațional al Organizațiilor de Festivaluri de Folclor și Cultură Tradițională ”