Festivalul Internațional de Folclor

„Muzici și Tradiții în Cișmigiu”

În cei 12 ani, festivalul s-a bucurat de participarea a 30 de țări, 24.000 de artiști naționali și internaționali, 800 de artizani, meșteșugari și artiști plastici din România și de un public de aproximativ 280.000 de spectatori.

Evenimentul își păstrează și în anul 2019 statutul de cel mai mare festival internațional de folclor din România. Datorită unui public aflat într-o continuă creștere, evenimentul se relochează, la cea de-a 13-a ediție, din Parcul Cișmigiu în Parcul Izvor, schimbându-și astfel numele în Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București“.

Festivalul debutează vineri, 21 iunie, cu parada costumelor populare și cuprinde un târg de meșteșuguri și produse autohtone, două spații gastronomice, spectacole de folclor la Scena Principală, ateliere de creație pentru copii și zona de folclor reinterpretat – IEsc, care celebrează Ziua Universală a Iei. Ansamblurile invitate din China, Serbia, Slovacia, Republica Macedonia de Nord și Ucraina își vor prezenta costumele, coregrafia și ritmurile într-un spectacol de neuitat, alături de nume sonore ale folclorului românesc.

Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București“ este organizat de Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București și face parte din rețeaua CIOFF – Consiliul Internațional al Organizațiilor de Festivaluri de Folclor și Cultură Tradițională.

Televiziunea Română, co-producătorul evenimentului, difuzează an de an, pe TVR 1, cele mai frumoase momente de muzică și dans prezentate în cadrul festivalului.

De 13 ani ne bucurăm împreună de frumusețea și unicitatea fiecărei națiuni.