Festivalul Internațional de Folclor

„Muzici și Tradiții în Cișmigiu”

În cei 11 ani, festivalul s-a bucurat de prezența a 29 de țări și a mii de artiști naționali și internaționali, 700 de meșteșugari și artiști plastici din România și de un public de aproximativ 250.000 de spectatori.

În acest an, între 29 iunie și 1 iulie, vă invităm la cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu“, unde sărbătorim 12 ani de diversitate culturală. Vor urca pe scenă artiști îndrăgiți și trupe consacrate, minorități, comunități naționale și ansambluri din China, Israel, Bulgaria, Georgia, Bosnia și Herțegovina, Ungaria și Republica Moldova. Mai mult decât atât, festivalul este deschis vineri de parada costumelor populare și cuprinde un târg de meșteșuguri și produse autohtone, ateliere de creație și spectacole de teatru pentru copii, un spațiu gastronomic, zona de folclor reinterpretat – Fân Zone, o secțiune de cântece și dansuri interpretate de copii, dar și spectacole de folclor la Scena Principală din Parcul Cișmigiu.

Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu“ este organizat de Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București și face parte din rețeaua CIOFF – Consiliul Internațional al Organizațiilor de Festivaluri de Folclor și Cultură Tradițională.

Televiziunea Română, co-producătorul evenimentului, difuzează an de an, pe TVR 1, cele mai frumoase momente de muzică și dans prezentate în cadrul festivalului.

De 12 ani ne bucurăm împreună de frumusețea și unicitatea fiecărei națiuni.