China

Flag of China

China

Despre

China – Ansamblul „Yunnan Jin Xiaofeng Art Troupe”

Provincia Yunnan se remarcă prin diversitatea sa etnică, reunind cel mai mare număr de grupuri etnice dintre toate provinciile chineze. Pe teritoriul Chinei sunt recunoscute 56 de grupuri etnice, 25 dintre acestea trăind în Yunnan. Ansamblul „The Voice of Yunnan” (Vocea Yunnan-ului) a fost fondat de către celebra soprană Jin Xiaofeng, avându-l ca director muzical pe cunoscutul compozitor chinez Zou Hang.

 

Ansamblul reunește o serie de importanți reprezentanți și moștenitori ai tradițiilor autentice, caracteristice minorităților etnice din zona Yunnan. Cu scopul de a prezenta în cadrul concertelor susținute o imagine cât mai amplă a folclorului autentic din Yunnan, creatorii ansamblului „The Voice of Yunnan” (Vocea Yunnan-ului) au străbătut de numeroase ori zonele în care trăiesc minoritățile etnice din Yunnan, pentru a culege muzica și dansurile autentice ale acestora, printre care: dansul păunului, dansul piciorului stâng, dansul de sărbătoare sau dansul minorității Wa. Toate acestea sunt prezentate în spectacolele ansamblului, cu scopul de a pune în valoare frumusețea naturii și a vieții, respectiv elementele care se regăsesc în tradițiile grupurilor etnice din Yunnan.

 

Bucureștiul este punctul de pornire al unui turneu european pe care „Yunnan Jin Xiaofeng Art Troupe” îl va susține în această vară, cu sprijinul Departamentului pentru Relații Culturale Externe al Ministerului Culturii din China. După Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în Cișmigiu“, vor urma alte participări pe scenele unor importante festivaluri din Estonia, Polonia și Croația.